Waarom Plausible onze favoriete webanalysetool is


Plausible als alternatief voor analytics

Bij 2mprove streven we er altijd naar om onze digitale marketingstrategieën te verbeteren en onze klanten de best mogelijke service te bieden. Eén van de manieren om dit te bereiken is uiteraard analyseren. Hoewel Google Analytics een populaire en gratis optie is, gaat bij 2mprove onze voorkeur uit naar Plausible. (https://plausible.io/) In deze blogpost gaan we graag wat dieper in waarom wij Plausible verkiezen boven Google Analytics en iedereen aanraden om Plausible als mogelijk alternatief te gaan bekijken.

Plausible = Privacy boven alles

Eén van de belangrijkste redenen waarom we kiezen voor Plausible is privacy. Bij Plausible worden bezoekersgegevens op een ethische en privacyvriendelijke manier verwerkt. In tegenstelling tot Google Analytics, dat bekend staat voor het verzamelen van uitgebreide gebruikersinformatie, verzamelt Plausible geen persoonlijk identificeerbare informatie. Dit betekent dat de privacy van uw bezoekers wordt gerespecteerd, wat in lijn is met de steeds strenger wordende privacywetgeving zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG of GDPR).


Eenvoudig en transparant

Plausible onderscheidt zich door zijn eenvoud en transparantie. De gebruikersinterface (UI) is intuïtief en begrijpelijk, zelfs voor beginners zonder ervaring. Hierdoor krijgt u snel toegang tot de belangrijkste statistieken zonder te worden overweldigd door gegevens. Bovendien is Plausible open-source, wat betekent dat de broncode voor iedereen beschikbaar is. Dit draagt bij tot de transparantie van het platform, zodat u er zeker van kunt zijn dat er geen verborgen gegevensverzameling plaatsvindt.

Snel & efficient

Plausible is een lichtgewicht en laadt snel op de website. Dit heeft niet alleen voordelen voor de gebruikerservaring van uw bezoekers, maar kan ook bijdragen aan een betere SEO-ranking. Google hecht namelijk veel waarde aan de snelheid van een website bij het beoordelen van zoekresultaten. Met Plausible kunt u de prestaties van uw website optimaliseren zonder in te leveren op de functionaliteiten en analyses.

Future-proof

Google Analytics heeft de neiging om steeds complexer te worden, met een overvloed aan functies & parameters die niet altijd relevant zijn voor kleine tot middelgrote ondernemingen. Plausible is gericht op de kernstatistieken zonder overbodige toeters en bellen. Hierdoor is Plausible absoluut future-proof omdat het zich richt op de essentiële aspecten van de analyse.

De 2mprove conclusie

H​oewel Google Analytics een gratis optie is, vinden we bij 2mprove dat Plausible de betere keuze is. Het respecteert de privacy van bezoekers, is eenvoudig en transparant, laadt snel en is klaar voor de toekomst.  Daarnaast is de setup van Plausible snel en eenvoudig. Als digitaal marketingbureau geloven we sterk in het gebruik van ethische en efficiënte tools en Plausible past perfect in dat plaatje. We raden dan ook iedereen aan om zeker Plausible te overwegen als alternatief voor Google Analytics. 


Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op!


Labels