Odoo Quickstart

Uw bedrijfsprocessen optimaliseren? Wij helpen u op weg!

Geen gedoe meer in Excel of Word. Kies voor 1 applicatie voor al uw bedrijfsprocessen. Win tijd en optimaliseer met Odoo!

Odoo is een geïntegreerd en uiterst schaalbaar ERP pakket. In die mate dat u van een eenmanszaak tot multinational kan doorgroeien en steeds gebruik kunt blijven maken van de Odoo omgeving als  ERP.

De eerste stappen in een ERP-omgeving kunnen overweldigend zijn. Kies daarom voor de Odoo Quickstart van 2mprove.

Odoo Quickstart omvat de volledige setup & configuratie voor uw bedrijf inclusief:

    ➤ Boekhouding & facturatie
    ➤ CRM
    ➤ Inkoop
    ➤ Verkoop
    ➤ Voorraad

    ➤ Begeleiding door één van onze Nederlandstalige experts

Hoe het werkt? 

Quickstart bestellen

Meer dan 8.000.000 gebruikers werelwijd

gebruiken Odoo om hun bedrijf te doen groeien.

Hoe werkt Odoo Quickstart?

Alles centraliseren in 1 platform? Geen gedoe meer in Excel? Odoo beschikt over meer dan 350 applicaties voor het voeren van bedrijfsprocessen. Gecentraliseerd, uitbreidbaar, krachtig & betaalbaar!

Om het maximale uit uw Odoo omgeving te halen is setup, configuratie en parametrisatie nodig om de standaard modules af te stemmen op uw bedrijf. Met onze Odoo Quickstart nemen wij dit voor onze rekening zodat u snel aan de slag.  Met Nederlandstalige begeleiding en support door onze Vlaamse Odoo experten, is ook uw ERP binnenkort klaar voor gebruik!

Met onze Odoo Quickstart module beschikt u op korte termijn over 1 omgeving met CRM, boekhouding, facturatie, aan- & verkoop & voorraadbeheer op het Odoo online platform. Naast deze modules is en blijft uw Odoo omgeving steeds verder uitbreidbaar. Groeit uw bedrijf, dan groeit Odoo met u mee!

Voor wie is de quickstart?

Van freelance tot ZZP'er en KMO! Jawel, ook voor uw bedrijf betekent Odoo een absolute meerwaarde, optimalisatie en tijdswinst. Met de Odoo Quickstart kan elk bedrijf de standaard bedrijfsprocessen in CRM, facturatie, boekhouding, aan- & verkoop en voorraadbeheer voeren.

Hebt u echter een grote onderneming waarbij de bedrijfsprocessen heel specifiek zijn en het nodige maatwerk hierbij van toepassing is? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Perfect...ook voor jouw bedrijf!

Dat is het zeker! Win aan tijd en win aan kracht! Stop met gedoe in Excel en centraliseer alle bedrijfsprocessen in 1 krachtig platform.  Bestel nu Odoo Quickstart, & optimaliseer jouw bedrijfsprocessen.

Ja, ik wil maximale tijdswinst!

Boekhouding & facturatie

De boekhoudmodule van Odoo zorgt voor een gestructureerd overzicht van de financiële gezondheid van uw bedrijf. In één oogopslag heeft u op het dashboard de actuele status van aan- en verkoopfacturen, de btw-aangifte, de bankrekening(en) en kas.

Een nieuwe verkoopfactuur maken in 10 seconden? Dat kan probleemloos in Odoo.

Odoo maakt het de boekhouder een stuk eenvoudiger doordat heel wat handelingen met Odoo digitaal kunnen verlopen.

Beginnen doen we steeds met het installeren van het Belgisch fiscaal lokalisatie pakket. Daarin voorzien we de meest courante basisinstellingen zoals: de journalen, de nodige btw-codes, de vereiste aangifte periode en onze hoofd valuta. Bij internationaal georganiseerde vennootschappen kunnen we onder andere ook geautomatiseerde wisselkoersen opzetten.

Het genormaliseerde grootboekschema en de vertrouwde dagboeken worden eveneens aangemaakt en geconfigureerd. Eens deze basisopzet klaar is, kunnen we in principe starten met het maken en opvolgen van inkomende en uitgaande facturen. 

Perfect overzicht van schulden en vorderingen.

Één van de vele automatisaties in Odoo is automatische aflettering. Hierdoor wordt het kinderspel om je in- en uitgaande facturen correct te beheren. Gaan we nog een stap verder, dan gebruiken we OCR (Optical character recognition), een stukje machine learning dat facturen inleest en automatisch invult. 

Geen gedoe meer in Excel

De boekhoudapplicatie heeft diepe wortels binnen Odoo. Je vindt smart buttons naar de applicatie vanuit de inkoop en verkoop module, het CRM, de website en HR module, enzovoort. Door deze geïntegreerde benadering wordt rapporteren eenvoudig, overzichtelijk en bovenal steeds up-to-date. Kortom: het gevecht met draaitabellen behoort voorgoed tot de verleden tijd. 

CRM

CRM, of Customer Relationship Management, is de interne waakhond voor leads en verkoop opportuniteiten. Elke zaakvoerder, verkoper of vertegenwoordiger maakt wel eens dezelfde fout: die ene lead vergeten opvolgen en bijgevolg hem verliezen aan een concullega. Jammer, want jij was net zijn/haar eerste keus. 

De CRM module maakt hier komaf mee. Uw verkoopproces wordt volledig gedigitaliseerd én geautomatiseerd: vanaf de conversie van een websitebezoek naar een lead en dat tot en met de online ondertekening van uw offerte.

Reminders die u wakker houden

Alle activiteiten die u traditioneel ondernam, worden bepaald en in uw systeem ingesteld. Zodoende zal het systeem de nodige vervolgacties inplannen vanaf het eerste contactmoment met je (potentiële) klant. Denk aan een eerste opvolgende mail na 3 dagen, een telefoongesprek na 10 dagen of een fysieke afspraak na 15 dagen. Alles wordt door Odoo klaargezet, zodat geen enkele meer activiteit gemist wordt.

Omzetprognose gekoppeld aan je lopende offertes

Odoo is een machine die blijft leren. Zo zal het na enige tijd heel goed kunnen inschatten wat de verkoopkans is van uw offertes. En dat is van belang om als zaakvoerder of verkoper een duidelijk zicht te krijgen of de vooropgestelde verkoopdoelstellingen kan halen binnen de afgesproken periode.

Verkoop

Odoo voorziet enkele standaardinstellingen die ervoor zorgen dat offertes maken eenvoudiger wordt, een stuk sneller kan gaan en bovenal niet meer naar achter worden geschoven in uw agenda. Op het einde van de rit wordt ook de facturatie stukken eenvoudiger. Een factuur opmaken of een creditnota voorzien, beide kunnen in slechts enkele klikken. 

Strakke offertes en tevreden klanten

We configureren de verkoopmodule zodat zelfs gestandaardiseerde offertes maatwerk worden voor uw (toekomstige) klant. We verzorgen offerte sjablonen die vooropgestelde producten of -diensten aan uw offerte toevoegen. Prijslijsten die automatisch kortingen toekennen wanneer u ze gebruikt. En betalingscondities die worden meegenomen in je facturen wanneer de offerte wordt aanvaard. 

Verlies de grip niet op je verkoopsopportuniteiten

Offertes die vervallen door een gebrekkige opvolging, kunnen eindelijk worden vermeden. De CRM module is alvast een goede waakhond. Maar ook de verkoopmodule voorziet de nodige geheugensteuntjes: live voorraad updates op de productlijnen, notities en activiteiten voor interne opvolgingen en een geïntegreerd mailsysteem zodat klantcommunicatie wordt gekoppeld aan de correcte offerte en verkoopbon. Tot slot zorgen duidelijke rapportages voor een globaal overzicht met de optie om stevig in detail te gaan waar nodig.

Perfect...ook voor jouw bedrijf!

Dat is het zeker! Win aan tijd en win aan kracht! Stop met gedoe in Excel en centraliseer alle bedrijfsprocessen in 1 krachtig platform.  Bestel nu Odoo Quickstart, & optimaliseer jouw bedrijfsprocessen.

Ja, ik wil optimaliseren!

Inkoop

Als verkoop yin is, dan is inkoop yang. 
Om efficiënt te werk te gaan, is het belangrijk om uw inkoopproces correct in te stellen zodat inkooporders (semi-)automatisch kunnen verlopen. 

We laten u alvast even wegdromen van enkele mogelijkheden. Inkooporders kunnen inhoudelijk gebaseerd worden op raamcontracten of op basis van vooraf afgesproken prijslijsten. Bestellingen van bepaalde leveranciers kunnen aan specifieke magazijnen of locaties worden toegewezen. Raamcontracten kunnen worden gebruikt om de scherpste aankoopprijs te verzekeren. Enzovoort. 

De beste leverancier of de beste prijs

Vaak bieden meerdere leveranciers eenzelfde product aan. De ene is vlot in zijn toelevering, daar de andere een scherpere prijs hanteert. Odoo biedt de mogelijkheid hierop in te spelen door verschillende leveranciers prijslijsten in het systeem op te laden. Op die manier kan je slimmere inkoopbeslissingen maken op basis van actuele wensen. 

Meten is weten

Wanneer bedrijfsactiviteiten steunen op de toelevering van grondstoffen of kitproducten dan is het uitermate belangrijk om die logistieke stromen goed in kaart te brengen. De Odoo rapportages geven je concreet inzicht op alle leveranciers: levertijden, gekochte en geleverde hoeveelheden, raamcontracten, enzovoort. Zo heb je steeds een actuele kijk op de aankoop processen.

Voorraad

Door je voorraad digitaal te beheren en het aantal manuele acties te beperken, worden fouten in de kiem gesmoord. 

De voorraadmodule van Odoo kan enorm uitgebreid of heel eenvoudig worden opgezet. Uw magazijn en magazijnlocaties kunnen worden beheerd vanuit een centraal dashboard. Vanop dit dashboard is het eenvoudig doorklikken naar wachtende orders, backorders, te verwerken pickopdrachten, productieorders en zoveel meer.

Standaardisering en stroomlijnen van processen

Logisitieke processen kunnen in Odoo flexibel ingericht worden. Zo krijgt uw magazijn automatisch enkele locaties toegewezen. Denk maar aan verzend- en ontvangstlocaties, . Op basis van deze locaties stellen we de voorraadbewerkingsregels in zodat (on)afgewerkte producten op de juiste plaats terechtkomen. Dit proces kunnen we deels afhankelijk maken van een manuele actie of volledig automatiseren.

Voorkom voorraadbreuken in je logistiek proces

Niets is zo vervelend en duur als een voorraadbreuk. Het magazijn is leeg, het aantal orderbonnen dikt aan en klanten moeten ongeduldig wachten op hun bestelling. Het is daarom slim om voor de belangrijkste producten automatische heraanvulling op te zetten. Op die manier kunnen logistieke processen steeds zo optimaal mogelijk blijven lopen. 

In het geval dat een bepaalde product toch niet voorradig blijkt te zijn, kan er heel eenvoudig een back-order (nabestellingen) worden aangemaakt.